vrijdag 25 september 2009

25 september

Vanmorgen al vroeg wakker, en meteen om 7.45 uur met Sem op Skype. Ik mis Sem en Mike wel hoor! We zijn dus zo rond 09.00 op pad, met de bus naar de Trevi Fontein. Wat een prachtige fontein is dit zeg!! Je loopt eigenlijk tussen allemaal kleine straatjes en ineens is daar die enorme fontein. Helemaal mooi wit met helder blauw water. (Meeste andere bezienswaardigheden zijn zwart geworden door het verkeer en de luchtvervuiling) Natuurlijk hebben we een muntje in de fontein gegooid, men zegt dat als je een muntje in de fontein gooit dat je hier zeker zult terug komen. Dus ben benieuwd!

Na de fontein doorgelopen naar het Pantheon, blijft ook heel vreemd dat hier een enorm rond gat in het plafond zit terwijl binnen allemaal prachtige marmeren vloeren en afbeeldingen zijn te vinden. Wordt dit niet aangetast door de regen?? Als iemand het antwoord weet: graag mailen naar Davina!

Vanuit het Pantheon naar het Piazza Navona, hier werden heeeeel “vruger” door de Romeinen paarden-races gehouden, je kent ze wel paarden met die karretjes erachter. Later werd het plein gebruikt voor onder andere  atletiek. Ook staat hier de fontein uit de film/boek van Bernini, waar een van de bisschoppen werd verdronken. Foto’s volop genomen natuurlijk, die zet ik thuis op de blog, want ze is het kabeltje vergeten….

Na Navona, waar we eerst nog een lekkere lunch genomen hebben, pizza en salade, de bus naar het Piazza Barberini genomen, van daaruit naar de Spaanse trappen gelopen, ook dit is enorm groot tussen de kleine straatjes. Gelukkig kwamen wij boven aan de trappen (toevallig) aangelopen en naar beneden is altijd fijner dan naar boven :-)  Verder gelopen door de allerduurste winkelstraat met winkels van Chanel, Dior en Fendi. Niks gekocht….we vonden de collecties toch tegenvallen ;-) Uitgekomen bij de Piazza del Popolo, ook uit de film Angels and Demons (Bernini mysterie) Helaas was de kerk die we van binnen wilde zien gesloten en zou pas een uur later open gaan. Daar wilde we niet op wachten en zijn  we terug gelopen richting Barberini plein om nog net daarvoor af te slaan via de Cappuchini weg naar de Santa Maria della Concezione (als Bojoura zich niet vergist), dit is een kerk met daarbij een grafkelder waar daadwerkelijk alle botten en skeletten van 4 duizend kapucijner monniken zijn gebruikt om de muren en plafonds te versieren. Heel erg echt zal ik maar zeggen….

Hierna waren we tegen de zwaarste vorm van uitputting aan en bedachten we de bus terug te nemen naar het hotel. Nadat we een half uur bij wat wij denken een bushalte gewacht te hebben zijn we toch maar weer gaan lopen. Inmiddels gingen onze benen zo goed als vanzelf vooruit en sleepte de rest van ons hier achter aan. Volledig uitgeput maar toch ook nog wat kadootjes kunnen scoren onderweg zijn we terug in het hotel om vervolgens alleen snel te plassen en daarna weer al rennend over het station naar de “open bus” tour te gaan.

Toch gelukt om de laatste rit te pakken te krijgen en zo zitten we dus om 18.30 in de dubbeldekker bus met open dak, helemaal voorin, en bovenin natuurlijk. Heerlijk 2 uur alleen maar zitten en kijken en luisteren. We zijn op deze manier heel Rome doorgegaan en hebben zo alle highlights kunnen zien in het donker, prachtig verlicht.

Stiekem alvast een beetje van het Vaticaan gezien. Hier gaan we morgen naar toe. We zijn weer heel benieuwd wat we te zien gaan krijgen!

Overigens ter info; onze kamer is getransformeerd in een soort van schoonheidssalon meets Aldi. Overal liggen potjes creme (tegen de hete voeten) flesjes deo (verschrikkelijk warm hier) gecombineerd met chocolade repen (lekker voor als je ‘s nachts wakker wordt..) zoute pinda’s (lekker zoutig) en appels en flesjes water (voor altijd lekker tussendoor)

Nu inmiddels te moe om nog te typen…morgen nieuwe dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten