donderdag 24 september 2009

24 september

Vanmorgen begonnen met het grote omruilen van de kamer zonder badkamer naar kamer met badkamer. Hèhè, eigen toilet at last!!

Lekker gaan ontbijten op zijn Italiaans; staan aan een koffiebar met een cappuccino en een croissant. Dat allemaal voor de belachelijke prijs van 1 euro en 80 cent. Geweldig!! Wel blijven staan, als je gaat zitten dan moet je ineens 6 euro afrekenen.

Daarna heerlijk gewandeld naar het Amfitheater van Flavius oftewel het Colosseum. Een mooie rondleiding gehad die bijna helemaal te verstaan was; onze gids sprak italiaans met een engels accent, hahaha. Het was overweldigend mooi en moeilijk te bevatten dat hier ooit echte gladiatoren vochten.

Door gewandeld naar Het Forum Romanum, ook hier blijft het fascinerend om te bedenken dat dit echt allemaal gebouwd is jaaaaaren geleden. Vervolgens door verschillende straten gewandeld waar we telkens weer opnieuw stukken opgravingen tegen komt. Blijft toch heel apart in een stad waar 3,5 miljoen mensen wonen, dat hier toch nog vanalles opgegraven kan worden.

Ook leuk om te weten: echt overal staan/hangen scooters geparkeerd, honderden! (Niet van die mooie die wij trouwens willen, mike, hahaha)

Uiteindelijk terecht gekomen in de wijk Monti die bekend staat om zijn eettentjes en gezellige winkeltjes vooral bij plaatselijke kunstenaars en studenten schijnbaar erg geliefd. Inderdaad heel gezellig maar wij kregen het voor elkaar om bij een eettentje te gaan zitten waar we een “zo-zo” gerecht gegeten hebben. Achja, het was voor ons prima, maar Mike zou dit gerecht in zijn holle kies gestopt hebben.

Daarna via wederom een wirwar aan straatjes terug naar het hotel gewandeld. Onderweg de nodige aankopen gedaan bij de leuke winkeltjes; Davina heeft een tas gekocht (want die had ik nog geen, nou en!) En Bojoura heeft maar liefst 2 paar slippers gekocht.

Nu redelijk vermoeid terug op de hotelkamer waar Bojoura aan het genieten is van onze eigen douche, die weliswaar niet opgehangen kan worden maar toch.

Wat een geweldige dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten